MediConnect

Op de hoogte blijven

MediConnect verstuurt regelmatig nieuwsbrieven met het laatste nieuws. Bekijk hieronder het meest recente nieuws. Wilt u ook de nieuwbrief ontvangen, mail ons op info@mediconnect.nl en wij voegen u aan de maillijst of rechtstreeks via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

 

Btw-vrijstelling bij regionale personeelsuitwisseling tussen zorgsectoren blijft onmogelijk


Het is demissionair minister Helder niet gelukt om btw-vrije uitwisseling van personeel te regelen in de zorg. De btw-heffing is een van de grootste knelpunten bij het samenwerken tussen verschillende zorgorganisaties en de invulling van het ‘regionaal werkgeverschap’.

Transparantie over kwaliteit medisch-specialistische zorg staat zo goed als stil


Er wordt nauwelijks vooruitgang geboekt op het gebied van transparantie over de kwaliteit van de medisch-specialistische zorg. Partijen die eigenaar zijn van de data werken onvoldoende mee aan meer openbare informatie over de resultaten van behandelingen.
Zelfstandigen verplicht verzekerd tegen ziekte: dit zijn de plannen


Zzp’ers moeten in de toekomst een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afsluiten. Zelfstandigen die langdurig ziek zijn, kunnen daar na een jaar een beroep op doen. Tien vragen en antwoorden over het plan.

Detacheringsbureaus floreren door einde moratorium wet DBAZorgorganisaties trekken onder druk van de Belastingdienst de teugels aan voor zzp’ers. Ze proberen zzp’ers over te halen in loondienst te gaan, en als dat niet lukt, sporen sommige zorgorganisaties zzp’ers aan via een detacheerder te werken. Toch betekent werken via een detacheerder niet dat de schijnzelfstandigheid weg is, stelt de Belastingdienst.